Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny gulasz na winie, który zastąpi cały obiad. Wino można oczywiście pominąć zastępując go bulionem.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24811
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5964
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 184
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24811
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5964
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 184
Składniki
Wołowinę kroimy w kostkę 2x2cm, cebulę siekamy, czosnek rozgniatamy, marchew obieramy i kroimy w plasterki, pieczarki dzielimy na 4 cząstki, ziemniaki w grubą kostkę.
Mięso oprószamy mąką. Na patelni rozgrzewamy mocno tłuszcz partiami smażymy mięso, aż mocno zbrązowieje, przekładamy na talerz. Na tej samej patelni podsmażamy cebulę z czosnkiem (wlewamy łyżkę tłuszczu jeśli to konieczne), po kilku minutach dodajemy pieczarki, lekko solimy i smażymy kilka minut. Warzywa przekładamy do większego rondla, dodajemy wołowinę. Na patelnię za smażenia wlewamy wino oraz bulion, dodajemy łyżeczkę tymianku i 2 liście laurowe i zagotowujemy. Sos przelewamy do rondla z mięsem i warzywami, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i dusimy około godziny. Następnie dodajemy marchew i ziemniaki i dusimy około 20-30 minut (aż warzywa i mięso będą miękkie). Pod koniec dokładamy groszek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.