Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny gulasz na winie, który zastąpi cały obiad. Wino można oczywiście pominąć zastępując go bulionem.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2700
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 178
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 233
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2700
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 178
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 233
Składniki
Wołowinę kroimy w kostkę 2x2cm, cebulę siekamy, czosnek rozgniatamy, marchew obieramy i kroimy w plasterki, pieczarki dzielimy na 4 cząstki, ziemniaki w grubą kostkę.
Mięso oprószamy mąką. Na patelni rozgrzewamy mocno tłuszcz partiami smażymy mięso, aż mocno zbrązowieje, przekładamy na talerz. Na tej samej patelni podsmażamy cebulę z czosnkiem (wlewamy łyżkę tłuszczu jeśli to konieczne), po kilku minutach dodajemy pieczarki, lekko solimy i smażymy kilka minut. Warzywa przekładamy do większego rondla, dodajemy wołowinę. Na patelnię za smażenia wlewamy wino oraz bulion, dodajemy łyżeczkę tymianku i 2 liście laurowe i zagotowujemy. Sos przelewamy do rondla z mięsem i warzywami, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i dusimy około godziny. Następnie dodajemy marchew i ziemniaki i dusimy około 20-30 minut (aż warzywa i mięso będą miękkie). Pod koniec dokładamy groszek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.