Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wołowy dla "leniuchów", albo zabieganych, zapracowanych i innych ... Smaczny, bez żadnych przypraw oprócz soli, przepyszny, naturalny smak mięsa i warzyw. Prosto o smacznie i bez zbytnich ceregieli.
Wolnowar, patelnia, łyżka, deska i nóż do krojenia
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 79
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 188
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 166
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 162
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 79
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 188
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 166
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 162
Składniki
Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, która również doprowadzamy do zabrązowienia. Włączamy wolnowar, aby się nagrzewał.
Mięso wraz z cebulą wrzucamy do wolnowaru.
Przygotowujemy zasmażkę przez wymieszanie mąki z olejem na patelni i dokładne jej rozprowadzenie. Wyłączamy ogień i zostawiamy w spokoju.
Do mięsa dodajemy wodę przykrywamy i gotujemy 2,5 godziny.
Po upływie 2,5 godziny dodajemy warzywa i gotujemy dalej 2-2,5 godziny.
Po tym czasie dodajemy do gulaszu zasmażkę rozprowadzamy aż gulasz zgęstnieje i doprawiamy solą do smaku.