Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wołowy dla "leniuchów", albo zabieganych, zapracowanych i innych ... Smaczny, bez żadnych przypraw oprócz soli, przepyszny, naturalny smak mięsa i warzyw. Prosto o smacznie i bez zbytnich ceregieli.
Wolnowar, patelnia, łyżka, deska i nóż do krojenia
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 11
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 128
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4176
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8602
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 870
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 11
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 128
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4176
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8602
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 870
Składniki
Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, która również doprowadzamy do zabrązowienia. Włączamy wolnowar, aby się nagrzewał.
Mięso wraz z cebulą wrzucamy do wolnowaru.
Przygotowujemy zasmażkę przez wymieszanie mąki z olejem na patelni i dokładne jej rozprowadzenie. Wyłączamy ogień i zostawiamy w spokoju.
Do mięsa dodajemy wodę przykrywamy i gotujemy 2,5 godziny.
Po upływie 2,5 godziny dodajemy warzywa i gotujemy dalej 2-2,5 godziny.
Po tym czasie dodajemy do gulaszu zasmażkę rozprowadzamy aż gulasz zgęstnieje i doprawiamy solą do smaku.