Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wołowy dla "leniuchów", albo zabieganych, zapracowanych i innych ... Smaczny, bez żadnych przypraw oprócz soli, przepyszny, naturalny smak mięsa i warzyw. Prosto o smacznie i bez zbytnich ceregieli.
Wolnowar, patelnia, łyżka, deska i nóż do krojenia
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1728
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3090
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1170
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1939
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1728
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3090
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1170
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1939
Składniki
Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, która również doprowadzamy do zabrązowienia. Włączamy wolnowar, aby się nagrzewał.
Mięso wraz z cebulą wrzucamy do wolnowaru.
Przygotowujemy zasmażkę przez wymieszanie mąki z olejem na patelni i dokładne jej rozprowadzenie. Wyłączamy ogień i zostawiamy w spokoju.
Do mięsa dodajemy wodę przykrywamy i gotujemy 2,5 godziny.
Po upływie 2,5 godziny dodajemy warzywa i gotujemy dalej 2-2,5 godziny.
Po tym czasie dodajemy do gulaszu zasmażkę rozprowadzamy aż gulasz zgęstnieje i doprawiamy solą do smaku.