Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz ten powstał z tego co się nawinie. Czyli resztki z lodówki, zwiędnięte mango i papryka. Pamiętajcie nic was nie ogranicza, bawcie się smakami.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11492
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 66
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7868
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155038
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1096
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11492
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 66
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7868
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155038
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1096
Składniki
Cebulę i czosnek drobno kroję. Kurczaka kroję w kostkę, przekładam do miski, dodaję pastę curry, imbir starty, sól, pieprz i odstawiam na godzinę do lodówki. Cebulę i czosnek przesmażam, dodaję por pokrojony, marchewkę kroję w talarki, paprykę w kostkę, batata w kostkę. Całość chwilę przesmażam i wlewam litr wody. Gotuję na wolnym ogniu. W woku przesmażam na oliwie kurczaka. Dodaję go do warzyw, na końcu dodaję też mango pokrojone. Gotuję jeszcze pięć minut. Wlewam mleczko kokosowe, doprawiam do smaku. Podaje z kiełkami, posypuję natką pietruszki.