Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 699
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2990
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 215
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 699
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2990
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 215
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej , przełożyć cebulę i zeszklić. Boczniaki opłukać , osuszyć i pokroić w paski. Dodać do cebuli , wymieszać i razem podsmażyć. Następnie przełożyć do garnka. Cukinię pokroić w półplasterki / w skórce/. Czerwoną paprykę oczyścić , pokroić w paski. Na patelnię wlać olej , rozgrzać i przełożyć cukinię z papryką. Do garnka wlać bulion. Dodać liść laurowy i ziele angielskie.Razem wymieszać i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 20 min. Czosnek obrać , zmiażdżyć i razem z przecierem pomidorowym dodać do gulaszu. Całość wymieszać i zagotować. Zdjąć z ognia , dodać sok z cytryny , kilka kropel sosu sojowego , natkę pietruszki , szczyptę majeranku , tymianku , bazylii. Przyprawić solą i pieprzem.