Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13281
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2607
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3751
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4775
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13281
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2607
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3751
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4775
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej , przełożyć cebulę i zeszklić. Boczniaki opłukać , osuszyć i pokroić w paski. Dodać do cebuli , wymieszać i razem podsmażyć. Następnie przełożyć do garnka. Cukinię pokroić w półplasterki / w skórce/. Czerwoną paprykę oczyścić , pokroić w paski. Na patelnię wlać olej , rozgrzać i przełożyć cukinię z papryką. Do garnka wlać bulion. Dodać liść laurowy i ziele angielskie.Razem wymieszać i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 20 min. Czosnek obrać , zmiażdżyć i razem z przecierem pomidorowym dodać do gulaszu. Całość wymieszać i zagotować. Zdjąć z ognia , dodać sok z cytryny , kilka kropel sosu sojowego , natkę pietruszki , szczyptę majeranku , tymianku , bazylii. Przyprawić solą i pieprzem.