Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5755
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9562
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 266
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5755
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9562
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 266
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej , przełożyć cebulę i zeszklić. Boczniaki opłukać , osuszyć i pokroić w paski. Dodać do cebuli , wymieszać i razem podsmażyć. Następnie przełożyć do garnka. Cukinię pokroić w półplasterki / w skórce/. Czerwoną paprykę oczyścić , pokroić w paski. Na patelnię wlać olej , rozgrzać i przełożyć cukinię z papryką. Do garnka wlać bulion. Dodać liść laurowy i ziele angielskie.Razem wymieszać i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 20 min. Czosnek obrać , zmiażdżyć i razem z przecierem pomidorowym dodać do gulaszu. Całość wymieszać i zagotować. Zdjąć z ognia , dodać sok z cytryny , kilka kropel sosu sojowego , natkę pietruszki , szczyptę majeranku , tymianku , bazylii. Przyprawić solą i pieprzem.