Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z boczniaków i pomidorów

Gulasz z boczniaków i pomidorów

Autor:

Przepisów i artykułów: 873 Ocena: 16747

Dodano:

Odsłon: 6077

Boczniaki sprawdzają się zawsze.

Składniki

  • 500g boczniaków
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 1 puszka pomidorów czereśniowych
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1/4 szklanki śmietany 18%
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Boczniaki umyłem, pokroiłem w cienkie paseczki. Cebulę posiekałem. Pomidory pokroiłem w kostkę.

    Na patelni rozgrzałem olej, zeszkliłem cebulę. Dodałem boczniaki, smażyłem chwilę na dużym ogniu, aż płyn odparował i grzyby ładnie się zezłociły. Dodałem pomidory wraz z zalewą oraz rozmaryn. Doprawiłem solą i pieprzem i wędzoną papryką. Dusiłem, aż sos zgęstniał. Na koniec dodałem przeciśnięty ząbek czosnku oraz śmietanę. Wymieszałem.
    Można podać z gorącą kaszą gryczaną lub ryżem.
    Polecam!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń