Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczniaki sprawdzają się zawsze.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1234
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2904
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1000
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1767
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1234
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2904
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1000
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1767
Składniki
Boczniaki umyłem, pokroiłem w cienkie paseczki. Cebulę posiekałem. Pomidory pokroiłem w kostkę. Na patelni rozgrzałem olej, zeszkliłem cebulę. Dodałem boczniaki, smażyłem chwilę na dużym ogniu, aż płyn odparował i grzyby ładnie się zezłociły. Dodałem pomidory wraz z zalewą oraz rozmaryn. Doprawiłem solą i pieprzem i wędzoną papryką. Dusiłem, aż sos zgęstniał. Na koniec dodałem przeciśnięty ząbek czosnku oraz śmietanę. Wymieszałem. Można podać z gorącą kaszą gryczaną lub ryżem. Polecam!