Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z boczniaków po węgiersku.

Gulasz z boczniaków po węgiersku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1032 Ocena: 21446

Dodano:

Odsłon: 2654

Zdrowy mało kaloryczny i bardzo smaczny gulasz z boczniaków. Możemy się nim zajadać o każdej porze dnia:)

Składniki

  • 600g boczniaka
  • 3 papryki różne kolory
  • 3 małe cebule ,1 łyżeczka papryki wędzonej
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki,1 łyżka pasty paprykowej słodkiej,
  • 1 łyżeczka kuminu ,1 łyżeczka papryki węgierskiej
  • 1/2 papryczki chili ,sól do smaku,2 ząbki czosnku
  • woda 1 l
  • masło klarowane 1 łyżka
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gulasz z boczniaków po węgiersku.

Przygotowanie

  1. Cebule pokrojone w piórka zeszklić na maśle,dodać posiekany czosnek,papryczkę chili drobno pokrojoną i podsmażyc.
    Dodać grubiej pokrojone boczniaki i razem wszystko podsmażać z 10 min

    Zalać wodą ,dodać pokrojone papryki ,wszystkie przyprawy i dusić pod przykryciem nastepne 10 min.na wolnym ogniu.
    Papryka powinna być twardawa,nie rozgotowana.
    Doprawić solą i pieprzem.
    Taki gulasz najlepiej smakuje z pieczywem.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 03 sierpnia Najsmaczniejszy! wieki temu robilam i nabralam znowu smaku! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Pani_Domu 31 lipca Muszę zacząć kupować i gotować boczniaki, dzięki za inspirację! Taki gulasz to samo zdrowie, a przy tym pyszności :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

SprytnaChochla 31 lipca Super! Uwielbiam boczniaki, w tym daniu na pewno będą pyszne Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 31 lipca Ależ pomysłowe danie! Dzisiaj je zrobię.Dzięki za przepis. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 30 lipca Świetny przepis bez mięsiwa i z odrobiną ostrości :)
Boczniaki są pyszne i jeszcze pamiętam, jak swego czasu rodzice w piwnicy przez kilka lat uprawiali. Teraz zapewne też moglibyśmy mieć swoje, bo nie wymagają dużego nakładu pracy, ale my teraz mamy tyle na głowie, a raczej głowach, że chyba nie teraz ... może za jakiś czas ;) Teraz trzeba się "ratować" tymi ze sklepu.
Gulasz do zrobienia od zaraz :)
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 30 lipca Dziękuję bardzo:) Papryczka chili zaostrzyła troszke,jak dla mnie to wystarczyło:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dariusz-D 30 lipca Bardzo fajny gulasz:-)
Przyostrzyłaś czymś ?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń