Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz robiłam gulasz z czegoś innego niż wieprzowina. Polecam!
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2217
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9274
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1769
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2217
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9274
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1769
Składniki
Serca umyj, przekrój na pół i każde wyczyść. Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na głębokiej patelni, przełóż na talerzyk. Na tym samym oleju podsmaż serca, aż będą lekko rumiane. Dodaj do nich podsmażoną cebulę, wsyp kminek oraz majeranek i oprósz mąką. Wszystko dokładnie wymieszaj i smaż 2-3 minuty. Wlej wodę, dopraw solą i pieprzem. Duś na małym ogniu pod przykryciem ok. godziny. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i groszek z marchewką. Wszystko zagotuj i duś jeszcze ok. 30 minut aż serduszka będą miękkie. Na koniec przypraw papryką i ewentualnie solą i pieprzem. Można podawać z kluskami, kaszą czy ugotowanymi ziemniakami. Smacznego :)