Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz robiłam gulasz z czegoś innego niż wieprzowina. Polecam!
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 123
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 100
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 123
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 100
Składniki
Serca umyj, przekrój na pół i każde wyczyść. Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na głębokiej patelni, przełóż na talerzyk. Na tym samym oleju podsmaż serca, aż będą lekko rumiane. Dodaj do nich podsmażoną cebulę, wsyp kminek oraz majeranek i oprósz mąką. Wszystko dokładnie wymieszaj i smaż 2-3 minuty. Wlej wodę, dopraw solą i pieprzem. Duś na małym ogniu pod przykryciem ok. godziny. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i groszek z marchewką. Wszystko zagotuj i duś jeszcze ok. 30 minut aż serduszka będą miękkie. Na koniec przypraw papryką i ewentualnie solą i pieprzem. Można podawać z kluskami, kaszą czy ugotowanymi ziemniakami. Smacznego :)