Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z dyni i batatów

Gulasz z dyni i batatów

Autor:

Przepisów i artykułów: 2623 Ocena: 20826

Dodano:

Odsłon: 1409

Takie połączenie daje wyborny smak.

Składniki

  • Filet drobiowy 70 dag
  • Bataty 2 średnie
  • Dynia ½ kg
  • Cebula biała 2 szt.
  • Bulion warzywny 2 szklanki
  • ½ szklanki soku pomidorowego
  • Ziele angielskie 5 ziarenek
  • Śmietanka 30% ½ szklanki
  • Sól, pieprz, czosnek granulowany do smaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gulasz z dyni i batatów

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso opłukać, pokroić w kostkę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym i wymieszać. Dynię, bataty oczyścić, pokroić w kostkę(średniej wielkości) i wymieszać z dodatkiem dwóch łyżek oleju. Bulion podgrzać z sokiem pomidorowym Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i zarumienić mięso. Dodać posiekaną cebulę, dynię i bataty. Oprószyć solą i pieprzem, zalać bulionem i dusić na małym ogniu przez 30 minut, na sam koniec podprawić śmietanką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń