Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z grzybów i piersi indyka"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 68
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 68
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
Pierś indyka myję i kroję w niewielkie kawałki. Oprószam je kolendrą, cząbrem, solą i pieprzem i obsmażam na gorącym oleju. Przekładam mięso na talerz.
Cebule obieram i szatkuję w cienkie piórka. Do tłuszczu po smażeniu indyka dodaję masło, wrzucam cebule i podsmażam, aż się lekko zbrązowi. Następnie dodaję grzyby i smażę razem ok. 5 min. Wrzucam kawałki indyka, wlewam wywar z grzybów i duszę mniej więcej 10 min. Pod koniec smażenia dodaję listki tymianku i śmietanę creme fraîche (ma ok. 35 proc. tłuszczu i się nie zwarzy). Doprawiam gulasz solą i pieprzem.
35 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji 2,30 zł • Przepis na 3-4 porcjeŹródło: Kobieta i życie