Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z indyka.

Gulasz z indyka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 570 Ocena: 3300

Dodano:

Odsłon: 3069

Czy znajdzie się miłośnik kasz ? U mnie rodzinka uwielbia kaszę każdego rodzaju czy to w zupach czy na sucho na przykład z gulaszem.

Składniki

  • 800 g mięsa na gulasz z indyka,
  • 1 łyżka papryki słodkiej w proszku,
  • 0,5 łyżki czosnku niedźwiedziego suszonego,
  • 0,5 łyżki czosnku granulowanego,
  • 0,5 łyżki przyprawy do mięsa,
  • 4 łyżki oleju,
  • 2 szklanki wody,
  • 2 łyżki śmietany 18 %,
  • 2 czubate łyżki mąki,
  • 1 łyżka natki pietruszki,
  • 1 łyżka suszonych warzyw (mam swoje).
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gulasz z indyka.

Przygotowanie

  1. Mięso na gulasz pokroić w dowolne kawałki.

  2. Wsypać przyprawy

  3. Oraz olej,

  4. Wymieszać i pozostawić na pół godziny aby mięso wchłonęło przyprawy.

  5. Po tym czasie na suchą patelnię przełożyć mięso

  6. I go podsmażyć do czasu puszczenia soków.

  7. Do garnka wlać 2 szklanki przegotowanej wody dodać suszone warzywa,

  8. Następnie przełożyć usmażone mięso i dusić pod przykryciem do czasu miękkości mięsa.

  9. Jak mięso jest już miękkie dodać natkę pietruszki, doprawić do smaku solą,

  10. Wlać rozprowadzoną śmietanę z mąką zalać mięso

  11. I zagotować do powstania sosu.

  12. Obiad podałam z kaszą gryczaną oraz moją surówką z chili.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń