Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z indyka z sosem sojowym"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1088
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1088
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w dużą kostkę. Skrop sosem sojowym, posyp wegetą, papryką, solą, pieprzem i wstaw na pół godziny do lodówki.
2. Na patelni rozgrzej olej i smaż mięso, mieszając, aż się zrumieni. Dodaj posiekaną cebulę. Podlej niewielką ilością gorącej wody, nakryj naczynie i duś na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie.
Łyżkę mąki wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody oraz śmietaną. Zalej mięso. Gotuj chwilę, aż sos zgęstnieje. Jeszcze raz przypraw danie do smaku.Gulasz podaj z ziemniakami, makaronem lub ryżem oraz sezonową surówką.
<strong>Jadwiga Smolińska z Koronowa</strong>Źródło: Takie jest życie