Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z indyka z sosem sojowym"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 218
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 81
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 23
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 19
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 218
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 81
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 23
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 19
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w dużą kostkę. Skrop sosem sojowym, posyp wegetą, papryką, solą, pieprzem i wstaw na pół godziny do lodówki.
2. Na patelni rozgrzej olej i smaż mięso, mieszając, aż się zrumieni. Dodaj posiekaną cebulę. Podlej niewielką ilością gorącej wody, nakryj naczynie i duś na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie.
Łyżkę mąki wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody oraz śmietaną. Zalej mięso. Gotuj chwilę, aż sos zgęstnieje. Jeszcze raz przypraw danie do smaku.Gulasz podaj z ziemniakami, makaronem lub ryżem oraz sezonową surówką.
<strong>Jadwiga Smolińska z Koronowa</strong>Źródło: Takie jest życie