Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z indyka z sosem sojowym"
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85299
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2588
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10034
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4094
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7154
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85299
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2588
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10034
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4094
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7154
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w dużą kostkę. Skrop sosem sojowym, posyp wegetą, papryką, solą, pieprzem i wstaw na pół godziny do lodówki.
2. Na patelni rozgrzej olej i smaż mięso, mieszając, aż się zrumieni. Dodaj posiekaną cebulę. Podlej niewielką ilością gorącej wody, nakryj naczynie i duś na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie.
Łyżkę mąki wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody oraz śmietaną. Zalej mięso. Gotuj chwilę, aż sos zgęstnieje. Jeszcze raz przypraw danie do smaku.Gulasz podaj z ziemniakami, makaronem lub ryżem oraz sezonową surówką.
<strong>Jadwiga Smolińska z Koronowa</strong>Źródło: Takie jest życie