Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z indyka z sosem sojowym"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 161
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2672
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 46
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 213
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 618
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 161
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2672
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 46
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 213
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 618
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w dużą kostkę. Skrop sosem sojowym, posyp wegetą, papryką, solą, pieprzem i wstaw na pół godziny do lodówki.
2. Na patelni rozgrzej olej i smaż mięso, mieszając, aż się zrumieni. Dodaj posiekaną cebulę. Podlej niewielką ilością gorącej wody, nakryj naczynie i duś na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie.
Łyżkę mąki wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody oraz śmietaną. Zalej mięso. Gotuj chwilę, aż sos zgęstnieje. Jeszcze raz przypraw danie do smaku.Gulasz podaj z ziemniakami, makaronem lub ryżem oraz sezonową surówką.
<strong>Jadwiga Smolińska z Koronowa</strong>Źródło: Takie jest życie