Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z kapusty i mięsa mielonego to zupełnie inne wydanie polskiej kuchni. Bazuje na tradycyjnych składnikach oraz aromatycznych ziołach.
Delikatne ciasto z chrupiącą warstwą orzechów włoskich w karmelu. Jest proste...
Odsłon: 148
Delikatne ciasto z chrupiącą warstwą orzechów włoskich w karmelu. Jest proste...
Odsłon: 148
Składniki
Warzywa umyj pod bieżącą wodą i osusz. Cebule posiekaj drobno, tak samo zrób z paprykami, usuwając gniazda nasienne.
Kapustę poszatkuj. Przygotuj średniej wielkości garnek. Rozgrzej w niej tłuszcz, a następnie przesmaż kapustę, często mieszając. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i wlej szklankę wody. Gotuj pod przykryciem około 20 minut. Po tym czasie odcedź kapustę.
Na głębokiej patelni rozgrzej olej. Podsmaż najpierw warzywa, mieszając od czasu do czasu. Pod koniec je posól. Przełóż na głęboki talerz.
Teraz na głębokiej rozgrzanej patelni podsmaż mięso mielone rozdrabniając je w trakcie. Posól je i popieprz. Kiedy będzie już gotowe, dodaj cebule, papryki i przygotowaną kapustę. Całość wymieszaj i smaż jeszcze 2-3 minuty. Po tym czasie dodaj zawartość puszki pomidorów oraz przecier pomidorowy. Dopraw majerankiem, czosnkiem, papryką słodką oraz papryką wędzoną. Jeśli trzeba, dodaj sól i pieprz. Duś przez 10 minut.