Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z karkówki to proste, jednogarnkowe danie, które można przygotować zarówno na codzienny obiad, jak i bardziej odświętne okazje. W wersji po myśliwsku smakuje najlepiej z pyzami na parze lub kaszą gryczaną.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1204
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 150
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 467
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1204
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 150
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 467
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Karkówkę myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę ok.2 cm, na koniec oprószamy mąką. Na głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz (najlepiej smalec ze skwarkami, ale można też smażyć na oleju), wrzucamy stopniowo pokrojoną karkówkę. Obsmażamy ją na rumiano.
Do podsmażonego mięsa dodajemy poszatkowaną cebulę. Całość smażymy jeszcze 10 minut, aż cebula się zarumieni. Teraz dorzucamy na patelnię przyprawy, czosnek pokrojony w plasterki, papryczkę chilli również pokrojoną w plasterki, grzyby suszone i 3 szklanki gorącej wody.
Przykrywamy patelnię pokrywką, dusimy mięso pod przykryciem do miękkości, czyli około godziny. Kiedy mięso będzie gotowe kroimy w plasterki ogórki i dorzucamy na patelnię. Po kilku minutach 2 łyżki mąki rozkłócamy z 1/2 szklanki wody i zagęszczamy sos.
Gulasz z karkówki po myśliwsku gotowy!