Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z kaszą i ziemniakami

Gulasz z kaszą i ziemniakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2279 Ocena: 50094

Dodano:

Odsłon: 2114

Dzięki kiszonkom, mięso staje się bardziej miękkie, rozpływa się w ustach. Zrobiliśmy typowe, pyszne, szybkie, danie jednogarnkowe. Jeśli przygotowujemy trochę wcześniej, to polecamy kaszę wrzucić tuż przed podaniem.

Składniki

  • 500-600 g karkówki wieprzowej
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 marchew
  • 3-4 ogórki kiszone
  • 2 ziemniaki średniej wielkości
  • 1 l bulionu wołowego
  • 1 liść laurowy
  • 2-3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 kawałki papryki konserwowej
  • 50 g kaszy orkiszowej
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gulasz z kaszą i ziemniakami

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w dużą kostkę, podsmażamy na smalcu dodając posiekaną cebulę. Chwilę dusimy pod przykryciem.
    Marchewkę i ogórki kroimy w półksiężyce, dodajemy do mięsa z pokroimy w kostkę, ziemniakami.
    Całość zalewamy bulionem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, dusimy pod przykryciem 25-30 min. Po tym czasie wrzucamy kaszę, pokrojoną w paski paprykę. Zmniejszamy płomień, gotujemy do miękkości kaszy. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń