Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki kiszonkom, mięso staje się bardziej miękkie, rozpływa się w ustach. Zrobiliśmy typowe, pyszne, szybkie, danie jednogarnkowe. Jeśli przygotowujemy trochę wcześniej, to polecamy kaszę wrzucić tuż przed podaniem.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 53
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4342
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 196
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 53
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4342
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 196
Składniki
Mięso kroimy w dużą kostkę, podsmażamy na smalcu dodając posiekaną cebulę. Chwilę dusimy pod przykryciem. Marchewkę i ogórki kroimy w półksiężyce, dodajemy do mięsa z pokroimy w kostkę, ziemniakami. Całość zalewamy bulionem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, dusimy pod przykryciem 25-30 min. Po tym czasie wrzucamy kaszę, pokrojoną w paski paprykę. Zmniejszamy płomień, gotujemy do miękkości kaszy. Podajemy od razu po przygotowaniu.