Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki kiszonkom, mięso staje się bardziej miękkie, rozpływa się w ustach. Zrobiliśmy typowe, pyszne, szybkie, danie jednogarnkowe. Jeśli przygotowujemy trochę wcześniej, to polecamy kaszę wrzucić tuż przed podaniem.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2560
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3253
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102048
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6436
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2560
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3253
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102048
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6436
Składniki
Mięso kroimy w dużą kostkę, podsmażamy na smalcu dodając posiekaną cebulę. Chwilę dusimy pod przykryciem. Marchewkę i ogórki kroimy w półksiężyce, dodajemy do mięsa z pokroimy w kostkę, ziemniakami. Całość zalewamy bulionem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, dusimy pod przykryciem 25-30 min. Po tym czasie wrzucamy kaszę, pokrojoną w paski paprykę. Zmniejszamy płomień, gotujemy do miękkości kaszy. Podajemy od razu po przygotowaniu.