Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z łopatki wieprzowej to pyszne i sycące danie. Możesz go podać z chlebem, kaszą lub ziemniakami i ulubioną surówką.
Puszyste rogaliki z marmoladą przygotujesz na bazie ciasta francuskiego. To f...
Odsłon: 95
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25740
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8917
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 500
Puszyste rogaliki z marmoladą przygotujesz na bazie ciasta francuskiego. To f...
Odsłon: 95
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25740
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8917
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 500
Składniki
Mięso oczyść z większych kawałków tłuszczu i pokrój w kostkę lub paski. W miseczce wymieszaj wszystkie przyprawy. Posyp mięso przyprawami wymieszaj i odstaw na pół godziny. Cebulę i czosnek obierz, pokrój w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzej olej i obsmaż mięso z każdej strony, przełóż mięso do garnka zalej wodą lub bulionem, postaw na małym ogniu, na patelnię po smażeniu mięsa dodaj pokrojoną cebulę chwilę podsmaż, dodaj czosnek i smaż około minuty. Dodaj do garnka.
Dodaj liście , ziele , pieprz w ziarnkach posyp solą i pieprzem i całość gotuj na małym ogniu do miękkości mięsa. W misce wymieszaj mąkę ze śmietaną i dodaj do gulaszu. Zagotuj. Całość posyp natką pietruszki w razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z ugotowanymi ziemniakami i buraczkami. Polecam.