Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z wieprzowej szynki podany z ugotowanym makaronem.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14008
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15829
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6411
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14008
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15829
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6411
Składniki
Wymyte mięso kroimy w kostkę 2 cm. x 2 cm. i smażymy na gorącej patelni z tłuszczem. Cebulę kroimy w kostkę lekko solimy by zmiękła i gdy mięso będzie zarumienione dodajemy cebulę, doprawiamy majerankiem i pieprzem i pod przykryciem dusimy do miękkości. Gdy mięsko z cebulką jest miękkie, dodajemy do garnka z gotującymi się warzywami (włoszczyzna) i domową kostką rosołową.
Całość doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy gaz i na małym ogniu dusimy przez 15-20 minut by smaki połączyły się. Doprawiamy jeszcze do smaku pozostałymi przyprawami i jeszcze chwilę gotujemy. Zagęszczamy sos mąką i lekko zabielamy śmietaną. W między czasie gotujemy makaron. Ugotowany gulasz podajemy z makaronem. Smacznego !!!