Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z młodą kapustą to wspaniałe, wiosenne danie. Jest niezwykle lekkie, ale jednocześnie pożywne. Nie wymaga dużej ilości przygotowań czy czasu spędzonego w kuchni. Do jego przyrządzenia wystarczy jeden garnek! A kto z nas nie lubi smaku młodej kapusty? Do tego dania nie potrzeba nawet wielu przypraw – wystarczy garść natki pietruszki. Młoda kapusta z dodatkiem wędzonej kiełbasy i kilku innych warzyw obroni się sama.
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 33
Wariacja lodów limonkowych z większymi kawałkami skórki i mniejszą ilością cu...
Odsłon: 24
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 33
Wariacja lodów limonkowych z większymi kawałkami skórki i mniejszą ilością cu...
Odsłon: 24
Składniki
Ziemniaki i marchewki obierz i pokrój w kostkę o średniej wielkości. Dołóż warzywa do kapusty i zalej całość bulionem. Doprowadź gulasz do wrzenia i zmniejsz ogień do małego. Przykryj garnek pokrywką, pozostawiając ją lekko uchyloną. Gotuj przez ok. 10-15 minut do miękkości wszystkich warzyw.
Dodaj ocet, przyprawy i natkę pietruszki. Wymieszaj. Gulasz z młodą kapustą podawaj od razu po przygotowaniu, na ciepło. Udekoruj siekaną natką pietruszki.
Kiełbasę pokrój w plasterki. Usmaż ją w dużym garnku do momentu dobrego zrumienienia. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Dodaj ją do mięsa i kontynuuj smażenie do skarmelizowania. Kapustę poszatkuj, a czosnek bardzo drobno posiekaj. Dodaj je do garnka i gotuj przez ok. 5 minut.