Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z papryką

Gulasz z papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 886

Dodano:

Odsłon: 5566

Doskonały obiad na każdy dzień,a przede wszystkim smakuje mojej córce:)

Składniki

  • Pokrojona w kostkę wołowina, 400g
  • cebula, 2 szt średniej wielkości
  • Papryka czerwona, 1 szt
  • Ziele angielske, 4 ziarenka
  • liść laurowy, 2 listki
  • kostka wołowa, 1 szt
  • sól,pieprz, do smaku
  • Natka pietruszki, 1 łyżka
  • mąka, 1 łyżka
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Gulasz z papryką

Przygotowanie

  1. Mięso wypłukać,wrzucić do garnka dolać wody tak,aby przykryła mięsko.Następnie wrzucić ziele ang.,liście laurowe,kostkę wołową,natkę pietruszki oraz pokrojoną w paski cebulę.Gotować na średnim ogniu.

  2. Pokroić paprykę w paski.Mniej więcej w połowie gotowania dodać do mięsa(żeby się nie rozgotowała)

  3. Kiedy mięso będzie już miękkie rozpuścić mąkę w połowie szklanki zimnej wody i dodać do gulaszu tak,aby powstał gęsty sos.Później jeszcze chwilkę pogotować żeby mąka straciła smak w sosie

  4. Na koniec przyprawić solą pieprzem do smaku wedle uznania.Tak przygotowany gulasz ja podaje z ziemniakami i ogórkiem konserwowym lub surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń