Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz z papryką w placku ziemniacznym"
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 243
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 243
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój w grubą kostkę. Zalej bulionem. Gotuj około 40 minut. Wcześniej możesz je oprószyć mąką i zrumienić na rozgrzanym oleju.
Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami, strąki pokrój na kawałeczki. Paprykę dodaj do mięsa po około 20 minutach jego gotowania. Na 5 minut przed końcem gotowania dołóż koncentrat pomidorowy i śmietanę.
Gulasz przypraw słodką i ostrą papryką oraz solą i pieprzem. Podawaj z plackami ziemniaczanymi. Gotowe danie udekoruj natką.Źródło: Tina