Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z pieczarkami

Gulasz  z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4636

Dodano:

Odsłon: 16410

polecam jest pyszny

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso poroić na małe kawałki usuwając białe żyłki i inne tłuste kawałki podsmażać porcjami na rozgrzanym oleju po kilka minut,i przekładać do garnka w którym będziemy gotować gulasz na tym samym oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę dodać pokrojone pieczarki i wszystko razem smażyć kilka minut a następnie dodać do mięsa,wrzucić pokrojoną w drobne talarki marchewkę zalewamy wszystko 2 litrami wody dodajemy przyprawy i gotujemy aż mięso będzie miekkie.Śmietanę wymieszać z kilkoma łyżkami wody i gorącego gulaszu dodać mąkę i dobrze wymieszać,wlać do garnka i zagotować ,doprawić do smaku pieprzem ,magi.Podawać z ziemniakami albo kaszą.Życzę smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

biancorossa 01 marca 2011 ach domowa kuchnia,kebaby niech się w kąt schowają

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetta73 26 lutego 2011 pyszny gulasz,robie podobny...zawsze wychodzi,pozdrawiam

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioluska34 25 lutego 2011 Mam wiekszosc Twoich przepisow.Zawsze wychoda pyszne.Dzieki

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

margo21 25 lutego 2011 właśnie obrałam pieczarki ,a tu taki świetny przepis, dzięki za podpowiedź.

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń