Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z piersi kaczki

Gulasz z piersi kaczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 566 Ocena: 3271

Dodano:

Odsłon: 407

Mam dziś dla was przepis na gulasz z piersi kaczki, już wiecie że mam swojskie i długo się je przygotowuje ale szczerze mówiąc wiem co jem. Czasochłonne jest bardzo ale smak jest tak pyszny że nie potrafię wam go opisać przez komputer. No nic po prostu podam przepis a wy sami stwierdzicie czy dobre, dodam tylko że z kupnego mięsa na pewno krócej się przygotowuje taki gulasz.

Składniki

  • 800 g piersi z kaczki ze skórą,
  • 0,5 łyżki pieprzu cytrynowego,
  • 1 płaska łyżka przyprawy do kaczki,
  • 1 łyżka czerwonej papryki słodkiej w proszku,
  • 5 szklanek wody (szklanka pojemność 210 ml),
  • 2 łyżki suszonej włoszczyzny (mam od mamy),
  • 1 mały pęczek natki pietruszki.
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gulasz z piersi kaczki

Przygotowanie

  1. Przygotować kacze piersi, pokroić je razem ze skórą w dowolną kostkę ( chyba że ktoś nie chce skóry można pominąć.

  2. Następnie posypać przyprawami sypkimi i całość wymieszać łyżką do wchłonięcia przypraw w mięso.

  3. Tak przygotowane mięso położyć na suchą patelnię i podsmażać tak długo aż mięso się zarumieni a tłuszcz ze skór się wytopi.

  4. Gdy mamy już podsmażone mięso na rumiano a tłuszcz się wytopił, wlać wodę ( może być gotowana ) i dodać suszoną włoszczyznę, dusić pod przykryciem na wolnym ogniu do czasu aż mięso będzie mięciutkie.

  5. Jak już ładnie się poddusiło mięso i zaczyna się robić sos, dodać drobno pokrojona natkę pietruszki i jeszcze chwilę poddusić aż zrobi się gęstawy sos.

  6. Tak przygotowany gulasz podałam z kaszą jęczmienną oraz mizerią z ogórka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń