Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja moja na temat tego wyśmienitego dania. Obowiązkowo z papryką bez skórki (Jak zrobić? Zapraszam do mojej porady „jak zdjąć skórkę z papryki”). Jako przyprawę podstawową używam oryginalną węgierską pastę paprykową ostrą. Oczywiście dodaję też własne pomidory oraz domowy przecier pomidorowy.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 507
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 843
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 507
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 843
Składniki
1. Serca indycze gotuję z włoszczyzną i zieleniną do miękkości (ok. 1-1,5 godz.)
2. Mięso kroję w paski (ćwiartki) lub na 8 części. Włoszczyznę ugotowaną kroję w paski.
3. W rondlu rozpuszczam smalec gęsi i wkładam paski mięsa, lekko smażę po obu stronach. 4. Przyprawiam i dodaję bulion ok. 100-200ml. 5. Podduszam ok. 20 min. 6. Dodaję paprykę bez skórki, włoszczyznę, pomidory (bez skórki), koncentrat pomidorowy, pastę paprykową, 2 łyżki ketchupu łagodnego. 7. Duszę jeszcze ok.15-20 min. na małym gazie. Smakuję i ewentualnie doprawiam. Danie to powinno mieć wyraźny paprykowy smak i być lekko ostro-słodkie. 8. Podaję z ryżem brązowym lub ziemniakami.