Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z serduszek"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 181
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 101
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1802
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 181
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 101
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1802
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 60
Składniki
40 min • Porcja 325 kcal • Przepis na 3 porcje, 1,60 zł za porcję
Serduszka oczyszczam i kroję na mniejsze kawałki. Marchew obieram i ścieram na tarce do jarzyn. Pieczarki oczyszczam i kroję w plastry, cebulę i paprykę – w kostkę.
Podsmażam na maśle cebulę i marchew. Dodaję serduszka i jeszcze chwilę smażę. Przekładam całość do rondla, zalewam wodą, zagotowuję i zmniejszam płomień.
Dodaję do serc pomidory (jeśli są całe, kroję je na mniejsze cząstki) i gotuję całość 15 minut. Po tym czasie wrzucam paprykę, pieczarki i gotuję gulasz około 8 minut. Doprawiam go, wsypuję koper, mieszam. Gotuję 2 minuty i przekładam do miseczek.
<strong>Anna Strzabała z Brzechowa</strong>Źródło: Kobieta i życie