Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z serduszek"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
40 min • Porcja 325 kcal • Przepis na 3 porcje, 1,60 zł za porcję
Serduszka oczyszczam i kroję na mniejsze kawałki. Marchew obieram i ścieram na tarce do jarzyn. Pieczarki oczyszczam i kroję w plastry, cebulę i paprykę – w kostkę.
Podsmażam na maśle cebulę i marchew. Dodaję serduszka i jeszcze chwilę smażę. Przekładam całość do rondla, zalewam wodą, zagotowuję i zmniejszam płomień.
Dodaję do serc pomidory (jeśli są całe, kroję je na mniejsze cząstki) i gotuję całość 15 minut. Po tym czasie wrzucam paprykę, pieczarki i gotuję gulasz około 8 minut. Doprawiam go, wsypuję koper, mieszam. Gotuję 2 minuty i przekładam do miseczek.
<strong>Anna Strzabała z Brzechowa</strong>Źródło: Kobieta i życie