Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wieprzowy podany ze sparzoną kaszą, ogórkiem kiszonym i papryczką czereśniową. Polecam.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1579
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231994
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5078
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1579
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231994
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5078
Składniki
Wymyte mięso kroimy w większą kostkę. i smażymy na gorącej patelni z tłuszczem. Cebulę i czosnek kroimy, lekko solimy by zmiękły i gdy mięso będzie zarumienione dodajemy cebulę z czosnkiem doprawione majerankiem i pieprzem i pod przykryciem dusimy do miękkości dolewając pół szklanki wody. W oddzielnym garnczku wlewamy 3 szklanki wody, suszoną włoszczyznę i pastę rosołową. Doprawiamy do smaku, dodajemy pozostałe przyprawy i gotujemy do miękkości warzyw.
Gdy mięso z cebulką będzie miękkie dodajemy do garnka z wywarem. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy gaz i na małym ogniu dusimy przez 15-20 minut by smaki połączyły się.
Doprawiamy do smaku dodajemy koncentrat pomidorowy i lekko zagęszczamy rozmieszaną w wodzie mąką. Gotujemy kilka minut mieszając.
W między czasie parzymy kasze.
Sparzoną kasze nakładamy na talerz i polewamy ugotowanym gulaszem, podajemy z kiszonym ogórkiem i konserwową papryczką czereśniową. Smacznego !!!