Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 738
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424846
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 738
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424846
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Składniki
Umyte i osuszone mięso pokroiłem w dość grubą kostkę. W rondlu rozgrzałem tłuszcz ,wrzuciłem pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę smażyłem. Dodałem mięso ,pokrojoną w paski zieloną paprykę ,liść laurowy ,kminek ,majeranek ,posiekany czosnek i pieprz. Smażyłem kilka minut na dość silnym płomieniu ,po czym zmniejszyłem ,wlałem bulion i dusiłem pod przykryciem 30 min. Kapustę drobno poszatkowałem ,pomidory sparzyłem ,obrałem ze skórki i pokroiłem w kostkę ,obraną marchew i pietruszkę obrałem i pokroiłem w talarki. Jarzyny dodałem do mięsa ,wymieszałem ,wlałem wino ,doprowadziłem do wrzenia ,po czym zmniejszyłem ogień i dusiłem do miękkości składników. Pod koniec doprawiłem mieloną papryką ,solą i pieprzem.