Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 514
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 514
Składniki
Umyte i osuszone mięso pokroiłem w dość grubą kostkę. W rondlu rozgrzałem tłuszcz ,wrzuciłem pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę smażyłem. Dodałem mięso ,pokrojoną w paski zieloną paprykę ,liść laurowy ,kminek ,majeranek ,posiekany czosnek i pieprz. Smażyłem kilka minut na dość silnym płomieniu ,po czym zmniejszyłem ,wlałem bulion i dusiłem pod przykryciem 30 min. Kapustę drobno poszatkowałem ,pomidory sparzyłem ,obrałem ze skórki i pokroiłem w kostkę ,obraną marchew i pietruszkę obrałem i pokroiłem w talarki. Jarzyny dodałem do mięsa ,wymieszałem ,wlałem wino ,doprowadziłem do wrzenia ,po czym zmniejszyłem ogień i dusiłem do miękkości składników. Pod koniec doprawiłem mieloną papryką ,solą i pieprzem.