Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4136
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11326
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6499
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5478
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13518
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5296
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4136
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11326
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6499
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5478
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13518
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5296
Składniki
Umyte i osuszone mięso pokroiłem w dość grubą kostkę. W rondlu rozgrzałem tłuszcz ,wrzuciłem pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę smażyłem. Dodałem mięso ,pokrojoną w paski zieloną paprykę ,liść laurowy ,kminek ,majeranek ,posiekany czosnek i pieprz. Smażyłem kilka minut na dość silnym płomieniu ,po czym zmniejszyłem ,wlałem bulion i dusiłem pod przykryciem 30 min. Kapustę drobno poszatkowałem ,pomidory sparzyłem ,obrałem ze skórki i pokroiłem w kostkę ,obraną marchew i pietruszkę obrałem i pokroiłem w talarki. Jarzyny dodałem do mięsa ,wymieszałem ,wlałem wino ,doprowadziłem do wrzenia ,po czym zmniejszyłem ogień i dusiłem do miękkości składników. Pod koniec doprawiłem mieloną papryką ,solą i pieprzem.