Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z wołowiny z boczkiem"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Mięso opłucz i osusz. Boczek pokrój w kosteczkę. W garnku rozgrzej smalec. Wrzuć mięso i smaż 10 min na dużym płomieniu. Dodaj boczek i podsmaż. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, oprósz mąką i całość zasmaż.
Wlej 500 ml wody, dodaj listki laurowe i duś pod przykryciem 75 minut. W czasie gotowania dolej jeszcze szklankę wody. Ogórki pokrój w cienkie plasterki, a cebulki osącz z zalewy.
Pomidory umyj, wytnij środek, a miąższ pokrój w kosteczkę. Koperek grubo posiekaj. Przygotowane dodaj do gulaszu 10 minut przed końcem gotowania.
Całość dopraw solą, pieprzem i łyżką musztardy. Dodaj gęstą śmietanę i dobrze wymieszaj. Gotowe danie udekoruj gałązkami kopru.
Czas: 105 minut | Koszt: do 25 zł | Poziom: średni |4 porcje, 380 kcal/porcjaŹródło: Tele Tydzień