Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z wołowiny z boczkiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 93
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 560
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 93
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 560
Składniki
Mięso opłucz i osusz. Boczek pokrój w kosteczkę. W garnku rozgrzej smalec. Wrzuć mięso i smaż 10 min na dużym płomieniu. Dodaj boczek i podsmaż. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, oprósz mąką i całość zasmaż.
Wlej 500 ml wody, dodaj listki laurowe i duś pod przykryciem 75 minut. W czasie gotowania dolej jeszcze szklankę wody. Ogórki pokrój w cienkie plasterki, a cebulki osącz z zalewy.
Pomidory umyj, wytnij środek, a miąższ pokrój w kosteczkę. Koperek grubo posiekaj. Przygotowane dodaj do gulaszu 10 minut przed końcem gotowania.
Całość dopraw solą, pieprzem i łyżką musztardy. Dodaj gęstą śmietanę i dobrze wymieszaj. Gotowe danie udekoruj gałązkami kopru.
Czas: 105 minut | Koszt: do 25 zł | Poziom: średni |4 porcje, 380 kcal/porcjaŹródło: Tele Tydzień