Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i rozgrzewający gulasz.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4184
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 288
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 790
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3645
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 749
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4184
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 288
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 790
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3645
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 749
Składniki
Żołądki oczyścić, zalać wodą i gotować 20 minut. Po tym czasie wodę wylać, zalać świeżą wodą, dodać listki laurowe oraz ziele angielskie i gotować na małym ogniu do miękkości. Po ugotowaniu żołądki odcedzić i pokroić na paski.
Cebulę obrać i posiekać, paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, marchewkę obrać i pokroić w półplasterki, pieczarki pokroić na plasterki.
Cebulę podsmażyć na oleju i przełożyć do większego garnka. Następnie podsmażyć marchewkę i paprykę i również przełożyć do garnka z cebulą. Warzywa zalać bulionem, dodać paprykę słodką i ostrą i gotować do miękkości.
. Dodać pokrojone żołądki oraz wcześniej podsmażone pieczarki. Chwilę razem gotować.
Na koniec dodać koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz, wymieszać. Mąkę połączyć z niewielką ilością zimnej wody, dodać do gulaszu i zagotować.