Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babcia Krysia zawsze powtarza, że żeby gulasz był pyszny trzeba dać mięso / podroby i cebulę w takich samych ilościach. Babcia to dobra kucharka. Polecam ten gulasz, jest pyszny.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11521
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4995
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1234
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10120
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1496
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11521
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4995
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1234
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10120
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1496
Składniki
Żołądki drobiowe oczyścić, umyć. Zalać wrzątkiem, zagotować.Wodę wylać. Pokroić na mniejsze kawałki ( u mnie na pół, bo były małe). Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju rzepakowym w rondlu. Dodać pokrojony drobno czosnek i pokrojone drobno warzywa. Dodać żołądki. Zalać przegotowaną wodą, tak, żeby wszystko było przykryte. Gotować godzinę na wolnym ogniu. W razie potrzeby uzupełniać wodę ( dodać wrzątek ). Dodać pokrojoną w paseczki kiełbasę salami. Dodać majeranek, pieprz czarny, cayenne i sól do smaku. Gotować jeszcze ok. pół godziny ( aż żołądki będą miękkie ). Na koniec dodać jeszcze płatki owsiane, które zagęszczą gulasz i koperek drobno posiekany. Gulasz można podać z kiszonymi ogórkami. Smacznego.