Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babcia Krysia zawsze powtarza, że żeby gulasz był pyszny trzeba dać mięso / podroby i cebulę w takich samych ilościach. Babcia to dobra kucharka. Polecam ten gulasz, jest pyszny.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3711
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2034
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5436
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5481
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3711
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2034
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5436
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5481
Składniki
Żołądki drobiowe oczyścić, umyć. Zalać wrzątkiem, zagotować.Wodę wylać. Pokroić na mniejsze kawałki ( u mnie na pół, bo były małe). Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju rzepakowym w rondlu. Dodać pokrojony drobno czosnek i pokrojone drobno warzywa. Dodać żołądki. Zalać przegotowaną wodą, tak, żeby wszystko było przykryte. Gotować godzinę na wolnym ogniu. W razie potrzeby uzupełniać wodę ( dodać wrzątek ). Dodać pokrojoną w paseczki kiełbasę salami. Dodać majeranek, pieprz czarny, cayenne i sól do smaku. Gotować jeszcze ok. pół godziny ( aż żołądki będą miękkie ). Na koniec dodać jeszcze płatki owsiane, które zagęszczą gulasz i koperek drobno posiekany. Gulasz można podać z kiszonymi ogórkami. Smacznego.