Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z żołądków drobiowych

Gulasz z żołądków drobiowych

Autor:

Przepisów i artykułów: 194 Ocena: 785

Dodano:

Odsłon: 10736

Babcia Krysia zawsze powtarza, że żeby gulasz był pyszny trzeba dać mięso / podroby i cebulę w takich samych ilościach. Babcia to dobra kucharka. Polecam ten gulasz, jest pyszny.

Składniki

  • 500 g żołądków drobiowych
  • 500 g cebuli
  • 4 ząbki czosnku
  • olej rzepakowy do zeszklenie cebuli
  • marchewka
  • pietruszka
  • 1/4 selera
  • duża łyżka majeranku
  • 80 g salami paprykowego
  • pieprz cayenne chili na koniec łyżeczki
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • sól do smaku
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • koperek drobno posiekany - mały pęczek
  • kiszone ogórki
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gulasz z żołądków drobiowych

Przygotowanie

  1. Żołądki drobiowe oczyścić, umyć. Zalać wrzątkiem, zagotować.Wodę wylać. Pokroić na mniejsze kawałki ( u mnie na pół, bo były małe). Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju rzepakowym w rondlu. Dodać pokrojony drobno czosnek i pokrojone drobno warzywa. Dodać żołądki. Zalać przegotowaną wodą, tak, żeby wszystko było przykryte. Gotować godzinę na wolnym ogniu. W razie potrzeby uzupełniać wodę ( dodać wrzątek ). Dodać pokrojoną w paseczki kiełbasę salami. Dodać majeranek, pieprz czarny, cayenne i sól do smaku. Gotować jeszcze ok. pół godziny ( aż żołądki będą miękkie ). Na koniec dodać jeszcze płatki owsiane, które zagęszczą gulasz i koperek drobno posiekany.
    Gulasz można podać z kiszonymi ogórkami. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

KORAL 27 października Super, uwielbiamy gulasz z żołądków:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wmk 21 października Wygląda smakowicie, u mnie jest o wiele więcej sosu, bo go bardzo lubię.
Pozdrowienia

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń