Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz ze schabu i kiełbasy

Gulasz ze schabu i kiełbasy

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 8959

Dodano:

Odsłon: 5532

Szykując się na długą jesień i zimę warto zbierać podobne przepisy na sycące i rozgrzewające dania:). Schab, kiełbasa, fasola a do tego aromatyczne i rozgrzewające przyprawy - wszystkiego dużo i treściwie.

Składniki

  • 500g schabu 2
  • 200g kiełbasy wieprzowej
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 puszka pomidorów
  • 250g pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra
  • olej
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojone w kostkę podobnej wielkości schab i kiełbasę. Przyprawiamy.

  2. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, pieczarki i czosnek. Dusimy do odparowania wody, po czym dodajemy fasolę, kukurydzę i pomidory.

  3. Dusimy jeszcze 5 minut, dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawiamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń