Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gundel placenta"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
na ciasto przełóż do naczynia i zmiksuj.
Przygotowaną masę wylewaj partiami na patelnię na mocno rozgrzany olej. Usmaż dość grube naleśniki.
Orzechy włoskie rozgnieć w moździerzu. Połącz z masłem i łyżką śmietany, a następnie dodaj rum, cukier puder i rodzynki.
Przygotowany farsz nałóż na naleśniki. Zwiń je w grube rulony.
Czekoladę rozpuść, podgrzej z rumem, po czym wymieszaj z kakao i kremówką.
Polej danie gorącym sosem i podawaj np. z miętą.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 380. Stopień trudności: średni
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Telemax