Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1702
Dodano: 03.07.2011
Odsłon: 5865
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
► W naczyniu z olejem zmieszać wszystkie suszone przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. W powstaśłej marynacie marynować pocięte w paski mięso przez co najmniej jedną noc. ► Mięso smażyć z pokrojoną w kostkę cebulą i pokrojonymi w plastry pieczarkami / w woku lub innej teflonowej patelni / bez dodatku oleju, olej z marynaty w zupełności wystarcza. ► Pod koniec smażenia dodać posiekaną natkę pietruszki i domieszać śmietanę, posypać szczypiorkiem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 20 grudnia 2013Zgłoś do usunięcia
Jesli dowolne mieso zasypiemy przyprawami sródziemnomorskimi, to nie staje sie ono automatycznie grecka jagniecina z obrotowego rozna (gyros)...0 Kto głosował? | Odpowiedz

tusia198812 04 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
hmm troche musi byc czosnkowe:) ale wyglada bardzo apetycznie :)0 Kto głosował? | Odpowiedz