Do góry

Dania główne Przepis na:

Gyros ze szpinakiem w cieście francuskim

Gyros ze szpinakiem w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 11160

Dodano:

Odsłon: 10617

Szybkie i efektownie prezentujące się danie obiadowe. :-) Do podania z lekkimi warzywami lub sałatką i jogurtowym sosem. Z podanych składników wyjdą nam 3 porcje.

Składniki

  • 1 arkusz ciasta francuskiego
  • 2 nieduże filety
  • 1 cebula
  • 250g świeżego szpinaku
  • gyros, sól, pieprz
  • sezam
  • 1 jajko
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gyros ze szpinakiem w cieście francuskim

Przygotowanie

  1. Filet i cebulę kroimy w kostkę, posypujemy obficie przyprawą gyros i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Na osobnej patelni podsmażamy szpinak, doprawiamy solą i pieprzem.

  2. Arkusz ciasta francuskiego kroimy wszerz na 3 części. Na połowę arkusza nakładamy warstwę gyrosa, na to warstwę szpinaku. Drugą część ciasta nacinamy w paski, nakładamy na farsz i sklejamy po drugiej stronie. Smarujemy rozmąconym jajkiem posypujemy sezamem.

  3. Pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 220 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń