Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i efektownie prezentujące się danie obiadowe. :-) Do podania z lekkimi warzywami lub sałatką i jogurtowym sosem. Z podanych składników wyjdą nam 3 porcje.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1296
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 728
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4548
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1296
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 728
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4548
Składniki
Filet i cebulę kroimy w kostkę, posypujemy obficie przyprawą gyros i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Na osobnej patelni podsmażamy szpinak, doprawiamy solą i pieprzem.
Arkusz ciasta francuskiego kroimy wszerz na 3 części. Na połowę arkusza nakładamy warstwę gyrosa, na to warstwę szpinaku. Drugą część ciasta nacinamy w paski, nakładamy na farsz i sklejamy po drugiej stronie. Smarujemy rozmąconym jajkiem posypujemy sezamem.
Pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 220 stopni.