Do góry

Dania główne Przepis na:

Gyrosowe Kotlety

Gyrosowe Kotlety

Autor:

Przepisów i artykułów: 1007 Ocena: 12407

Dodano:

Odsłon: 1772

Szybkie danie, dla osób które nie mają czasu na przygotowanie posiłku, kotlety mielone w warzywach z ryżem.

Składniki

  • Składniki na mielone kotlety: :
  • ½ kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki papryki ostrej
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 2 łyżki bułki tartej
  • Sól
  • Składniki pozostałe
  • 600 g danie Express kebab z kurczakiem z warzywami
  • ½ szklanki wody
  • Olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gyrosowe Kotlety

Przygotowanie

  1. 1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, doprawiamy papryką oraz solą, wsypujemy bułkę tartą i wyrabiamy masę. Robimy dłonią okrągłe kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju.

  2. 2. Na drugą patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i wsypujemy mrożonkę danie Express. Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem 10 minut. Po tym czasie wsypujemy z torebki przyprawy, które znajdowały się w warzywach. Pięć minut gotujemy.

  3. 3. Warzywa z ryżem wykładamy na dno naczynia i układamy kotlety.
    4. Danie gotowe.
    5. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń