Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie, dla osób które nie mają czasu na przygotowanie posiłku, kotlety mielone w warzywach z ryżem.
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15348
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 261
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 722
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15348
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 261
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 722
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, doprawiamy papryką oraz solą, wsypujemy bułkę tartą i wyrabiamy masę. Robimy dłonią okrągłe kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju.
2. Na drugą patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i wsypujemy mrożonkę danie Express. Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem 10 minut. Po tym czasie wsypujemy z torebki przyprawy, które znajdowały się w warzywach. Pięć minut gotujemy.
3. Warzywa z ryżem wykładamy na dno naczynia i układamy kotlety. 4. Danie gotowe. 5. Smacznego.