Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 222
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 8017
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 668
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 62
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 107
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 222
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 8017
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 668
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 62
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 107
Składniki
Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce lub w malakserze. Dodać mąkę i sól. Formować małe kluseczki i rzucać od razu na wrzątek. Gotować ok. 5min. Odcedzić i przelać zimną wodą. Bryndzę rozmieszać z mlekiem lub śmietana na gladką masę. Ze słoniny wytopić skwarki. Polać kluseczki bryndzą i skwarkami. Najlepiej smakują popite zimną Kofolą ;)