Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Hinduskie curry z kurczaka z imbirem i cynamonem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 246
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 246
Składniki
Cebule, czosnek i imbir obierz. Cebule pokrój w plasterki, a imbir i czosnek posiekaj. Pomidory rozgnieć widelcem. Chili oczyść, drobno pokrój. Kurczaka opłucz, osusz, pokrój na porcje.
W garnku rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebule. Dodaj pomidory, imbir, czosnek i chili. Duś razem 5 minut. Potem dodaj kawałki kurczaka. Podlej 2/3 szkl. wrzątku. Posól do smaku i duś dalej pod przykryciem przez 40 minut.
Pod koniec duszenia przypraw pieprzem, mielonym cynamonem, kolendrą i curry. Wymieszaj z kurkumą. Podawaj na ryżu ugotowanym na sypko. Gotowe danie posyp kolendrą.Źródło: Naj