Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Hiszpańska paella z kurczakiem"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 295
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22547
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 275
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 295
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22547
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 275
Składniki
70 min • Porcja 320 kcal • Koszt porcji 1,70 zł • Przepis na 4-6 porcji
Mięso obsypuję przyprawami, skrapiam oliwą i odstawiam do lodówki.
Bakłażana kroję w kostkę, papryki z paski, fasolę osączam. Szafran namaczam w 1/2 szklanki wrzątku.
Mięso obsmażam na rozgrzanym tłuszczu, dodaję warzywa (oprócz fasoli), podsmażam. Wsypuję ryż, smażę 5 minut, mieszając. Zalewam winem, szklanką wrzątku, wlewam szafran. Przykrywam i duszę na małym gazie około 30 min. Co jakiś czas potrząsam patelnią.
Po 15 minutach obracam mięso i wsypuję fasolę.
Kiedy ryż wchłonie cały płyn, a mięso będzie miękkie, doprawiam i mieszam.
Katarzyna Madej-Stasiak z ŁodziŹródło: Kobieta i życie