Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis podpatrzyłam u "Kudłatych kucharzy" i rzeczywiście tak jak piszą - dzięki pomidorom danie jest soczyste i bardzo smaczne.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118432
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8521
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3141
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2290
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1610
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118432
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8521
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3141
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2290
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1610
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C. Na blaszkę wkładamy cebule, ziemniaki, czosnek i pomidory. Oprószamy solą i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Pieczemy 20 min. Po tym czasie posypujemy warzywa plasterkami chorizo, mieszamy. Na wierzchu układamy udka i skrzydełka. Ponownie oprószamy solą pieprzem i posypujemy wymieszaną papryką z oregano. Pieczemy kolejne 20 min. Wyjmujemy blaszkę z piekarnika i polewamy udka powstałym sosem. Pomiędzy mięso i warzywa wtykamy paski papryki. Zwiększamy temperaturę piekarnika do 220 st. C i pieczemy ponownie przez 20 min aż zmięknie papryka.
...