Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis podpatrzyłam u "Kudłatych kucharzy" i rzeczywiście tak jak piszą - dzięki pomidorom danie jest soczyste i bardzo smaczne.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25870
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3024
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1391
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25870
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3024
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1391
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C. Na blaszkę wkładamy cebule, ziemniaki, czosnek i pomidory. Oprószamy solą i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Pieczemy 20 min. Po tym czasie posypujemy warzywa plasterkami chorizo, mieszamy. Na wierzchu układamy udka i skrzydełka. Ponownie oprószamy solą pieprzem i posypujemy wymieszaną papryką z oregano. Pieczemy kolejne 20 min. Wyjmujemy blaszkę z piekarnika i polewamy udka powstałym sosem. Pomiędzy mięso i warzywa wtykamy paski papryki. Zwiększamy temperaturę piekarnika do 220 st. C i pieczemy ponownie przez 20 min aż zmięknie papryka.
...