Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chorizo to tradycyjna hiszpańska kiełbasa, o bardzo intensywnym smaku. Świetnie wzmocniła smak mojej zapiekanki i nadała jej charakteru:). Do wyboru mamy ją w wersji pikantnej i zwykłej, możemy więc sami wyregulować sobie ostrość naszego obiadu.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 58
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 182
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4207
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 58
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 182
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4207
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Kiełbasę chorizo kroimy w cienkie plasterki. Podsmażamy na suchej patelni aż wytopi się tłuszcz. Odsączamy na ręczniku papierowym.
Filety, paprykę i cebulę kroimy w kostkę, dodajemy przyprawy, podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Pietruszkę siekamy.
Do naczynia żaroodpornego przekładamy pokrojone w plasterki ziemniaki, dodajemy chorizo, kurczaka, paprykę, cebulę, pietruszkę i pokrojone oliwki. W osobnym naczyniu mieszamy ze sobą jajko, jogurt, starty na tarce żółty ser i przyprawy. Przelewamy do naczynia żaroodpornego i dokładnie mieszamy.
Naczynie żaroodporne umieszczamy w piekarniku z termoobiegiem, nagrzanym do 180 stopni. Zapiekamy przez około 20-30 minut.