Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Hummus z oliwkami"
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 278
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 919
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49348
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1206
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 278
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 919
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49348
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1206
Składniki
Ciecierzycę namocz przez noc w zimnej wodzie. Ugotuj do miękkości z dodatkiem szczypty soli. Ziarna sezamu upraż na suchej patelni. Co jakiś czas mieszaj, aby się nie przypaliły. Gdy ziarenka lekko zbrązowieją, zalej je oliwą i zmiksuj.
Do powstałej pasty dodaj pozostałe : przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z połówki cytryny oraz kumin. Następnie wlej olej sezamowy i całość dokładnie wymieszaj. Do masy stopniowo dodawaj ciecierzycę. Zmiksuj na gładką masę. Wlej trochę wody, w której gotowała się ciecierzyca i wrzuć kawałki oliwek. Wymieszaj.Źródło: Na żywo