Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwa tego nieskomplikowanego dania oznacza „garnek – bałagan”. Po przyrządzeniu całość wygląda jak ziemniaczana papka i może dlatego tak bardzo smakuje malutkim dzieciom i ich… dziadkom. Posiłek ten chętnie był podawany w chłopskich oraz rybackich chatach.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31007
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3679
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5447
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31007
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3679
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5447
Składniki
Ugotować ziemniaki i przygotować z nich puree, doprawić do smaku, dodać rozgotowana marchew i cebulę i wszystko razem połączyć. Po uzyskaniu jednolitej konsystenci warzywnego musu podawać z usmażoną lub ugotowaną kiełbasą. W ten sposób można uzyskać porcję obiadową do której można podać dowolną surówkę lub kawałki pomidorów lub ogórków.