Do góry

Dania główne Przepis na:

Imbirowe pieczone skrzydełka

Imbirowe pieczone skrzydełka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2139 Ocena: 47646

Dodano:

Odsłon: 972

Jak to możliwe, że pomimo tylu udogodnień, czasami nic się nie chce. Pranie, nie chce się rozwiesić, zmywarka czeka na opróżnienie…można toczyć przykłady. Jedzenie też do garnka samo wejść nie chce. W tym przepisie, szybko, prosto i smacznie. Bez zbędnych wygłupów.

Składniki

  • 600 g skrzydełek z kurczaka
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka miodu lipowego
  • 1 łyżeczka musztardy imbirowej
  • 2 cm świeżego imbiru
  • 2 łyżki sosu ponzu
  • łyżka mielonej papryki słodkiej
  • 1 łyżka brandy
  • 1 łyżeczka musu kokosowego
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Skrzydełka oczyszczamy.
    Przygotowujemy marynatę:

    Oliwę łączymy z miodem, musztardą, startym imbirem, sosem, papryką, brandy, musem kokosowym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.

    Pieczemy 45 minut (termo obieg) w 180°C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń