Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Imprezowe kanapeczki"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 22915
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 369
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104604
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 357
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 22915
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 369
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104604
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 357
Składniki
1Odkrój skórkę z pieczywa. Każdą kromkę przekrój na pół. Majonez podziel na dwie części, umieść w osobnych miseczkach.
Do jednej miseczki z majonezem dodaj odrobinę pasty wasabi (lub 1-2 łyżeczki ostrego chrzanu), wymieszaj. Dopraw do smaku solą. Posiekaj drobno obrane kiszone ogórki oraz łyżkę kaparów. Dodaj do drugiej miseczki z majonezem. Wsyp łyżkę posiekanego koperku. Wymieszaj, dopraw solą.
Pieczywo posmaruj przygotowanymi mieszankami. Na kanapkach wasabi rozłóż plasterki rzodkiewek i połówki płatów śledziowych. Na pozostałych kromkach rozłóż łososia. Dekoruj koperkiem i cytryną.
czas ok. 20 min; porcja – 140 kcal, cena 1,20 złŹródło: Świat kobiety