Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Imprezowe kanapeczki"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3439
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34195
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1411
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113629
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3439
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34195
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1411
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113629
Składniki
1Odkrój skórkę z pieczywa. Każdą kromkę przekrój na pół. Majonez podziel na dwie części, umieść w osobnych miseczkach.
Do jednej miseczki z majonezem dodaj odrobinę pasty wasabi (lub 1-2 łyżeczki ostrego chrzanu), wymieszaj. Dopraw do smaku solą. Posiekaj drobno obrane kiszone ogórki oraz łyżkę kaparów. Dodaj do drugiej miseczki z majonezem. Wsyp łyżkę posiekanego koperku. Wymieszaj, dopraw solą.
Pieczywo posmaruj przygotowanymi mieszankami. Na kanapkach wasabi rozłóż plasterki rzodkiewek i połówki płatów śledziowych. Na pozostałych kromkach rozłóż łososia. Dekoruj koperkiem i cytryną.
czas ok. 20 min; porcja – 140 kcal, cena 1,20 złŹródło: Świat kobiety