Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Imprezowe kanapeczki"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Składniki
1Odkrój skórkę z pieczywa. Każdą kromkę przekrój na pół. Majonez podziel na dwie części, umieść w osobnych miseczkach.
Do jednej miseczki z majonezem dodaj odrobinę pasty wasabi (lub 1-2 łyżeczki ostrego chrzanu), wymieszaj. Dopraw do smaku solą. Posiekaj drobno obrane kiszone ogórki oraz łyżkę kaparów. Dodaj do drugiej miseczki z majonezem. Wsyp łyżkę posiekanego koperku. Wymieszaj, dopraw solą.
Pieczywo posmaruj przygotowanymi mieszankami. Na kanapkach wasabi rozłóż plasterki rzodkiewek i połówki płatów śledziowych. Na pozostałych kromkach rozłóż łososia. Dekoruj koperkiem i cytryną.
czas ok. 20 min; porcja – 140 kcal, cena 1,20 złŹródło: Świat kobiety