Do góry

Dania główne Przepis na:

Indycza Idylla

Indycza Idylla

Autor:

Przepisów i artykułów: 769 Ocena: 7740

Dodano:

Odsłon: 418

Potrawka z indyka w sosie musztardowym, idealnie do tego pasują młode ziemniaczki.

Składniki

  • 1 kg fileta z indyka
  • Cebula
  • ½ kg pieczarek
  • 4 ogórki kiszone
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 100 ml przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki ketchupu
  • ½ szk śmietany 18 %
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Indycza Idylla

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w paski, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju
    2. Na drugiej patelni typu Wok prużymy obrana i drobno pokrojoną cebulę
    3. Do cebuli dodajemy pokrojone w plastry pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą
    4. Ogórki kroimy i dodajemy do grzybów, podlewamy szklanką wody

  2. 5. Pod koniec prużenia dodajemy musztardę, przecier oraz ketchup
    6. Pieczarki łączymy z mięsem, wlewamy śmietanę i chwilę gotujemy

  3. 7. Podajemy z kopytkami lub ziemniakami
    8. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 18 czerwca O tak, takie młode, jak dziś kupiłem w sklepie na "C", za 0,99,- Super promocja :D

Odnośnie indyka i dań z niego przyrządzanych, to wolę właśnie tego typu propozycje, niż "coś" pieczonego ;p

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń