Do góry

Dania główne Przepis na:

Indycze kotlety w sezamie

Indycze kotlety w sezamie

Autor:

Przepisów i artykułów: 772 Ocena: 49096

Dodano:

Odsłon: 3086

Tym razem indycze kotleciki w panierce :)

Składniki

  • kotleciki indycze 6 szt
  • sól, pieprz, mielona czerwona papryka
  • panierka: bułka tarta i sezam (w stosunku 1:1), jajka 2 szt
  • olej do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Indycze kotlety w sezamie

Przygotowanie

  1. Mięso posolić, posypać pieprzem i mieloną papryką. Jajka roztrzepać na jednolitą masę. Bułkę tartą wymieszać z ziarnami sezamu. Kotleciki panierować w jajku, następnie w bułce i sezamie, smażyć na rozgrzanym oleju.
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń