Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś lekkiego jeśli chodzi o mięso. Do takich lekkich mięs zaliczamy serca indycze. Smaczne lekkie danie ma wielu zwolenników.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5546
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1028
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12049
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5136
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1465
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5546
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1028
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12049
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5136
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1465
Składniki
Obieramy warzywa i kroimy na kawałki.
Serca myjemy, czyścimy, ale zostawiamy kawałki tłuszczu. Wlewamy wodę dogarnka, wkładamy serca i gotujemy do miękkości. Razem z sercami wrzucamy grzyby mun.
Jak serca są prawie miękkie dodajemy warzywa i gotujem dalej. Całe gotowanie powinno trwać nie więcej jak 40-50 minut.
Gdy serca są już gotowe wyjmujemy, studzimy i kroimy w plasterki. Następnie robimy sos chrzanowy, który składa się z chrzanu i jogurtu greckiego. Całość mieszamy dodajemy sól, pieprz do smaku.
Pocięte serca kładziemy na talerz, posypujemy koperkiem i dodajemy sos chrzanowy w ładnej formie. I tak oto dobrnęliśmy do końca naszej pracy. Smacznego