Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś lekkiego jeśli chodzi o mięso. Do takich lekkich mięs zaliczamy serca indycze. Smaczne lekkie danie ma wielu zwolenników.
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 287
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 157
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 183
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 287
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 157
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 183
Składniki
Obieramy warzywa i kroimy na kawałki.
Serca myjemy, czyścimy, ale zostawiamy kawałki tłuszczu. Wlewamy wodę dogarnka, wkładamy serca i gotujemy do miękkości. Razem z sercami wrzucamy grzyby mun.
Jak serca są prawie miękkie dodajemy warzywa i gotujem dalej. Całe gotowanie powinno trwać nie więcej jak 40-50 minut.
Gdy serca są już gotowe wyjmujemy, studzimy i kroimy w plasterki. Następnie robimy sos chrzanowy, który składa się z chrzanu i jogurtu greckiego. Całość mieszamy dodajemy sól, pieprz do smaku.
Pocięte serca kładziemy na talerz, posypujemy koperkiem i dodajemy sos chrzanowy w ładnej formie. I tak oto dobrnęliśmy do końca naszej pracy. Smacznego