Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewające jesienne danie - curry z kalafiorem, dynią i ciecierzycą
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8994
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1136
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11450
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 484
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8994
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1136
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11450
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 484
Składniki
Cebulę i czosnek posiekać. Kalafior podzielić na różyczki Rozgrzać olej w dużym garnku – dodać cebulę, chwilę podsmażyć i dodać czosnek. Przyprawy rozgnieść w moździerzu dodać do cebuli i chwilę smażyć. Dodać kalafior, wymieszać, żeby pokrył się przyprawami i chwilę podsmażyć. Zalać wrzątkiem – dodać tyle wody, żeby pokryła kalafiora. Gotować ok 5 minut.
Dynię pokroić w kosteczkę i dodać do garnka , wymieszać i gotować kilka minut, dodać passatę pomidorową i gotować aż warzywa będą miękkie. Nerkowce trochę rozgnieść w moździerzu albo posiekać nożem. Na koniec dodać odsączoną z wody ciecierzycę, nerkowce, doprawić solą i cukrem i chwilę podgotować.
Podawać polane jogurtem i posypane siekaną kolendrą.