Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewające jesienne danie - curry z kalafiorem, dynią i ciecierzycą
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2634
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20139
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 564
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 726
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7164
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2634
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20139
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 564
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 726
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7164
Składniki
Cebulę i czosnek posiekać. Kalafior podzielić na różyczki Rozgrzać olej w dużym garnku – dodać cebulę, chwilę podsmażyć i dodać czosnek. Przyprawy rozgnieść w moździerzu dodać do cebuli i chwilę smażyć. Dodać kalafior, wymieszać, żeby pokrył się przyprawami i chwilę podsmażyć. Zalać wrzątkiem – dodać tyle wody, żeby pokryła kalafiora. Gotować ok 5 minut.
Dynię pokroić w kosteczkę i dodać do garnka , wymieszać i gotować kilka minut, dodać passatę pomidorową i gotować aż warzywa będą miękkie. Nerkowce trochę rozgnieść w moździerzu albo posiekać nożem. Na koniec dodać odsączoną z wody ciecierzycę, nerkowce, doprawić solą i cukrem i chwilę podgotować.
Podawać polane jogurtem i posypane siekaną kolendrą.