Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla tradycyjnych mielonych.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 676
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 126
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1285
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 676
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 126
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1285
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i rozgniatamy na purre. Dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy.
Do ziemniaków dodajemy mąkę ziemniaczaną, sok z cytryny i jajko.
Do masy ziemniaczanej dodajemy pokrojoną paprykę oraz odcedzony groszek z kukurydzą. Mieszamy.
Z masy formujemy kotleciki i smażymy z obu stron na złoty kolor.