Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki indyk po indyjsku. Z "Głos Mordoru".
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1161
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 670
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 687
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1161
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 670
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 687
Składniki
Przygotowanie: Ugotwać ryż. Indyka pokroić w kostkę Fasolkę umyć, odciąć ogonek i pokroić na kilkucentymetrowe kawałki.
Mięso podsmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Pod koniec posolić i posypać pieprze.
Dorzucić fasolkę i chwilę smażyć. Fasolka ma pozostać chrupiąca.
Dodać kilka łyżek gotowego sosu mango chutney, wymieszać aby sos pokrył mięso i fasolkę.
Dodać orzechy i smażyć jeszcze 5 min ciągle mieszając.
Ryż po ugotowaniu przepłukać kilka razy wrzątkiem.
Na ugotowany ryż wyłożyć zawartość patelni i posypać nasionami chia.