Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki indyk po indyjsku. Z "Głos Mordoru".
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 110
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 835
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 912
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 110
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 835
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 912
Składniki
Przygotowanie: Ugotwać ryż. Indyka pokroić w kostkę Fasolkę umyć, odciąć ogonek i pokroić na kilkucentymetrowe kawałki.
Mięso podsmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Pod koniec posolić i posypać pieprze.
Dorzucić fasolkę i chwilę smażyć. Fasolka ma pozostać chrupiąca.
Dodać kilka łyżek gotowego sosu mango chutney, wymieszać aby sos pokrył mięso i fasolkę.
Dodać orzechy i smażyć jeszcze 5 min ciągle mieszając.
Ryż po ugotowaniu przepłukać kilka razy wrzątkiem.
Na ugotowany ryż wyłożyć zawartość patelni i posypać nasionami chia.