Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 185
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 370
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3182
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 185
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 370
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3182
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę. Jabłka myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Kapustę siekamy, marchew kroimy w słupki a cebulę w piórka.
Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy z 1 łyżką masła, mięso doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy na patelnię i smażymy po 5 minut z każdej strony na rumiano. Mięso przekładamy do miski. Na tej samej patelni smażymy jabłka przez 5 minut, często mieszając. Zdejmujemy patelnię z kuchenki. Do dużego garnka z grubym dnem wlewamy 1 łyżkę oliwy i dodajemy 1 łyżkę masła. Dodajemy kapustę, marchew i cebulę. Smażymy przez 10 minut na dużym ogniu często mieszając. Następnie dodajemy jabłka i mięso, mieszamy. Dodajemy kminek, cukier, sok jabłkowy, ocet winny. Mieszamy, zakrywamy i dusimy na małym ogniu przez 30 minut, co jakiś czas mieszając. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dusimy jeszcze przez 5 minut. Podajemy gorące z gotowanymi w mundurkach ziemniaczkami lub samodzielnie. Smacznego:)