Do góry

Dania główne Przepis na:

Indyk faszerowany

Indyk faszerowany

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 5

Wypróbowany przepis na "Indyk faszerowany"

Składniki

  • 1
  • 2 kg fileta z piersi indyka
  • 10 dag boczku wędzonego (w cienkich plasterkach)
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz. Do 40 dag tłustego twarogu
  • po 1/2 pęczka bazylii i tymianku
  • po 3 gałązki szałwii i rozmarynu
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Twaróg przełóż do miseczki, rozetrzyj na gładką masę. Zioła opłucz, osusz, trochę odłóż, a resztę drobniutko posiekaj. Dodaj do sera. Nadzienie przypraw do smaku solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj.

  2. Mięso opłucz, rozetnij na duży płat. Lekko go rozbij. Ząbki czosnku obierz, rozetrzyj z solą i pieprzem. Masą natrzyj mięso. Na mięsie rozsmaruj ziołowe nadzienie. Całość ciasno zwiń.

  3. Roladę zepnij. Obłóż plastrami boczku i resztą ziół. Piecz 50 min w 180 st. Podawaj z duszonymi warzywami.

  4. Jedna porcja zawiera 270 kcal.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń